Ben jij zuur? Verzuring is veroudering!

Home / Ben jij zuur? Verzuring is veroudering!

Ben jij zuur?  

Verzuring is veroudering!

De zuurgraad van een vijver wordt regelmatig gecontroleerd, want als die niet goed is kunnen de vissen doodgaan.

En we vinden dat onze auto moet ieder jaar een beurt moet hebben…de olie moet ververst worden, anders rijd hij niet meer zo soepel.

Maar……waarom test je dan nooit hoe het met jouw lijf zit? Waarschijnlijk omdat je niet weet dat jouw lichaam ook kan verzuren en “onderhoud” nodig heeft? Je bent niet de enige die dit niet weet. Veel mensen weten niet dat allerlei gezondheidsklachten kunnen voortkomen  door verzuring van het lichaam.

 

Heb jij  last van……

Bijvoorbeeld een opgezette buik, spierkramp, eczeem, hooikoorts of andere ongemakken? Of gebruik je veel medicijnen? Of drink je veel frisdrank en eet je veel zoet? Dan is het goed om je zuurgraad te laten testen.

 

Wat is verzuring eigenlijk?

Voeding, stress, straling, medicijnen en overmatige spierbelasting produceren na verbranding zure afvalstoffen. Jouw lichaam moet deze kwijt om de zuurgraad van het bloed op een constant niveau te houden. Voorbeelden van zure afvalstoffen zijn urinezuren, melkzuren, vetzuren, azijnzuren en looizuren.

De hoeveelheid afvalzuren die dagelijks in het bloed vrijkomen is te groot om via de normale uitscheidingsorganen ons lichaam te verlaten. Het lichaam slaat de schadelijke zuurresten op in o.a. de weefsels en gewrichten. Ons lichaam verzuurt steeds meer naarmate we ouden worden, met als gevolg dat op een gegeven moment vermoeidheid, stijfheid, pijnen, slechte nagels en haaruitval kunnen ontstaan.

 

 

Welke factoren veroorzaken verzuring?

Voeding

Voedsel dat we eten heeft na verbranding een zuurvormende invloed op het lichaam. Vooral dierlijke eiwitten, suikers, bepaalde vetten, alcohol, koffie en frisdranken laten veel restzuren achter.

Stress

Stress heeft een sterk verzurende werking op het lichaam. In stresssituaties breekt het lichaam veel cellen af waarbij urinezuren vrijkomen.

 

Overmatige spierbelasting

Bij overmatige spierbelasting produceert het lichaam veel melkzuren. Hierdoor krijg je spierpijn.

 

Overig

  • Roken
  • Medicijngebruik
  • Straling (zendmasten,  elektriciteit masten, Wi-Fi,  telefoons)
  • Luchtverontreiniging

 

Verzuring is veroudering!

Door de ophoping van zure afvalstoffen kunnen lichaamscellen minder goed hun werk doen. Het gebrek aan zuurstof en de ophoping van zuren maakt cellen steeds minder actief met als gevolg dat de weefsels verouderen. Verzuring maakt dus sneller ouder en is een bedreiging voor je vitaliteit op langere termijn.

Het kan zelfs gewichtstoename veroorzaken. Of als je een dieet volgt zal je merken dat je niet meer goed afvalt. Dit komt omdat de afvalstoffen niet meer goed afgevoerd kunnen worden.

Gratis testen!

Met een speciale vragenlijst kunnen we kijken in hoeverre er een verzuring is en in wat voor mate. Als we e.e.a. in kaart hebben gebracht kunnen we zien wat nodig is om deze verzuring op te heffen.

Maak vrijblijvend een afspraak om te kijken hoe jij ervoor staat! Dit kost je niets alleen een kwartiertje van je tijd.