Wat zijn enzymen en hoe belangrijk zijn ze?

 

Enzymen zijn eiwitten die een bepaalde reactie versnellen. Ze zijn onmisbaar voor een goede gezondheid en met name een goede spijsvertering. Bij te weinig enzymen in de voeding zal de spijsvertering niet goed werken. Hierdoor kun je ziek worden. Daarnaast zijn enzymen nodig bij veel chemische processen die in het lichaam plaatsvinden plaats vinden. Onder andere de cellen, organen, botten, spieren, weefsels en organen, hebben enzymen nodig. Zonder enzymen gaan ze slecht functioneren.

Wat doen enzymen dan precies?
Elk voedingsmiddel bevat enzymen. Enzymen zijn stofjes die ervoor zorgen dat iets kan bederven.  Een gemakkelijk voorbeeld is sla. Als je een krop sla een week of langer in de koelkast legt zal je zien dat de krop sla is vergaan tot een vieze groene prut. Dit komt door de enzymen die de sla verteren. Dat is een natuurlijk proces, want als je iets eet moet dat verteerd worden. Anders zou het er weer net zo uitkomen als het erin is gegaan en zou je geen voedingsstoffen binnenkrijgen. Die enzymen zorgen er dus voor dat de sla in je lichaam kan verteren en dat de voedingsstoffen kunnen worden opgenomen.

De reden dat veel van de mensen in de westerse wereld geen energie meer uit hun voedsel halen, komt door het feit dat ze voedsel eten waar geen enzymen meer inzitten. Al het voedsel waar ons lichaam geen energie meer uit kan halen, wordt omgezet in vet, in plaats van energie!

Waarom zijn conserveringsmiddelen slecht?
Conserveringsmiddelen zijn bedoelt om een product langer houdbaar te maken. Je voelt hem dus al aankomen: je eten wordt minder goed verteerd in je lichaam, doordat de conserveringsmiddelen de vertering remmen. Dit fenomeen geldt niet alleen voor pakjes en blikjes, maar ook voor verse producten. Gevolg: je krijgt overgewicht en je energieniveau daalt sterk. Herkenbaar? Probeer zoveel mogelijk verse én onbewerkte producten te nemen. Het beste zijn biologische groenten, omdat zelfs verse groenten worden gemanipuleerd om langer houdbaar te blijven. Meer vragen hierover? Bel naar Astrid van Body Result op nummer 0499-37 97 87

[Atrid Hems, Son en Breugel]

Leave a Reply