Wel als je keukenzout neemt:
Je kunt er een hoge bloeddruk van krijgen en dat verhoogt de kans op hartaanvallen en beroertes. De maximaal aanbevolen hoeveelheid is 6 gram per dag, maar minder is alleen maar beter. Toch eet meer dan 85% van de Nederlanders te veel zout: gemiddeld tussen de 7,5 en 10 gram per dag. Zo’n 80% van het zout dat we binnenkrijgen, zit verborgen in bewerkte voedingsmiddelen zoals vleeswaren, kant-en-klaar producten, kaas, koekjes en snacks. Eet hier dus met mate van. Voeg liever zelf verse kruiden toe om een maaltijd smaak te geven.
Niet als je onbewerkt Keltisch zeezout neemt:
Dit onbewerkte zout bestaat niet alleen uit natriumchloride, maar bevat 84 mineralen die wij als mens allemaal nodig hebben. Dus als je dit zout neemt is het helemaal geen probleem om zout te gebruiken. Ik maak er “sole” van en neem het twee maal per dag buiten het gebruik tijdens het koken. Dit is goed tegen tal van klachten o.a. reguleert de bloeddruk, tegen spierkramp, goed voor het zenuwstelsel.
[Astrid Hems, Son en Breugel]
Leave a Reply
You must be logged in to post a comment.