FIJNGESNEDEN KALKOEN MET SELDERIJ OP SLA
INGREDIËNTEN VOOR 4 PERSONEN
-400g fijngesneden kalkoen
-Romana sla
-1/2 halve komkommer
-1 rode ui
-2 stengels bleekselderij
-1 eetlepel citroensap
-1 teentje knoflook
VOEDINGSWAARDE
Eiwit 10 g
Vet 2,8 g
Koolhydraten 1,7 g
Kilocalorieën 70 kcal
BEREIDING
1)Meng de fijngesneden kalkoen in een kom samen met de fijngehakte knoflook. Voeg zout en peper naar smaak toe.
2)Bak het mengsel op matig vuur gedurende 4 tot 7 minuten gaar. Snijd ondertussen de komkommer, selderij en rode ui in kleine stukjes.
3)Laat het baksel iets afkoelen. Meng onder het afgekoelde mengsel de stukjes komkommer, selderij en rode ui. Breng het op smaak met citroensap, zout en peper. Schik het mengsel op de Romana slablaadjes en maak het af met een scheutje kruidige Callowfit sweety chilisaus. Of probeer de Cesar saus!