Als je groente en fruit in de blender doet, maak je de vezels kapot. Vezels hebben in intacte vorm bepaalde gezondheidsvoordelen. Het is niet echt bekend of die gezondheidsvoordelen nog dezelfde zijn als je vezels gaat vermalen. Een smoothie uit de blender is wel gezonder dan sap, omdat een smoothie dikker is door de vezels en daardoor ben je sneller verzadigd.
Én dan is er nog een heel ander aspect waardoor een smoothie heel gezond is. In bladgroenten zit Chlorofyl en dit staat bekent om zijn ontgiftende eigenschappen en is goed voor je verteringsstelsel, bloedvatenstelsel en immuunsysteem. Het gaat oxidatieve stress van je cellen tegen, zuivert je bloed en voorziet je bloed van zuurstof waardoor meer energie vrijkomt. Het stimuleert de groei van goede bacteriën in je darmen en helpt je lever reinigen. Ook kan het zware metalen en andere giftige stoffen aan zich binden waardoor deze via het verteringsstelsel het lichaam weer verlaten. Door het fijn te malen in de blender wordt het bovendien nog eens een stuk beter opgenomen in je lichaam.
[Astrid Hems, Oirschot]
Leave a Reply
You must be logged in to post a comment.