Benodigdheden salade voor 4 personen:
- 12 halve pecannoten ongezouten en ongebrand
- 2 zoete aardappelen
- Versgemalen chilipeper
- Keltisch zeezout
- 150 g wilde spinazie, dikke stelen verwijderd
- 100 g granaatappelpitten
- olijfolie
Benodigdheden dressing:
- 50 g tahin
- 3 el citroensap
- ½ el honing
- 1 teentje knoflook, geperst
Bereidingswijze
- Rooster de pecannoten, ongeveer 3 min in een droge koekenpan
- Snijd de zoete aardappel in partjes(schil niet verwijderen) en bak ze in een paar druppels olijfolie
- Klop ondertussen de tahin, citroensap, honing en knoflook door elkaar en voeg ongeveer 30 ml water toe tot een dik-vloeibare dressing
- Breng de dressing op smaak met chilipeper en een snufje zeezout
- Verdeel de spinazie en zoete aardappel over de borden
- Schenk de dressing eroverheen
- Voeg als laatst de pecannoten en granaatappelpitten toe
[Astrid Hems, Best]
Leave a Reply
You must be logged in to post a comment.