Spinaziesalade met zoete aardappel en een honing-tahindressing.

Benodigdheden salade voor 4 personen:

  • 12 halve pecannoten ongezouten en ongebrand
  • 2 zoete aardappelen
  • Versgemalen chilipeper
  • Keltisch zeezout
  • 150 g wilde spinazie, dikke stelen verwijderd
  • 100 g granaatappelpitten
  • olijfolie

Benodigdheden dressing:

  • 50 g tahin
  • 3 el citroensap
  • ½ el honing
  • 1 teentje knoflook, geperst

Bereidingswijze

  • Rooster de pecannoten, ongeveer 3 min in een droge koekenpan
  • Snijd de zoete aardappel in partjes(schil niet verwijderen) en bak ze in een paar druppels olijfolie
  • Klop ondertussen de tahin, citroensap, honing en knoflook door elkaar en voeg ongeveer 30 ml water toe tot een dik-vloeibare dressing
  • Breng de dressing op smaak met chilipeper en een snufje zeezout
  • Verdeel de spinazie en zoete aardappel over de borden
  • Schenk de dressing eroverheen
  • Voeg als laatst de pecannoten en granaatappelpitten toe

 

 

[Astrid Hems, Best]

Leave a Reply